Gardening!

tisdag 10 maj 2011

Todays Flower!


Nu blommar den...
Min söta vildtulpan.
På latin kallad Tulipa Tarda!


Denna vårlök har hos de flesta..
Redan blommat över...
Men inte ...
Hos mig...
Ty..
Hos mig har den...
Precis börjat.
Den liknar stekta ägg.
Den öppnar sig blott när..
Det är soligt. 
Men då lyser den desto mer.


Detta var mitt bidrag till  Todays Flower
Besök gärna!


4 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Tillhör inte Tulipa tarda egentligen det vi brukar benämna "botaniska tulpaner"? För dom växer väl inte vilt hos er, utan det är något du satt i trädgården.
Annars har vi här på Gotland riktiga "vilda" tulpaner som blommar precis överallt just nu. Dom ser ut som en liljeblommande gula finlemmade tulpaner och har tydligen förvildat sig för frlera hundra år sen!

Zinnia sa...

Tulipa tarda tillhör de flockblomstriga tulpanerna till skillnad från de som växer på Gotland som är enkelblommande. Tulipa tarda växer rasbranter och dylikt. I Turkestan med omnejd.Men i Sverige är det en trädgårdsväxt. Bra att du kommenterade. Själv visste jag inte att det fanns vilda tulpaner överhuvudtaget i Sverige. Nu vet jag Gotland har! Önskar dig en jätteskön dag! Zinnia

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Dom är söta dom där tulpanerna!!! Grattis till din award och tack snälla för att du skickat den vidare till mig.

Nu håller vi tummarna för att värmen håller i sig. Det var riktigt spännande att komma hem efter att ha varit borta en hel vecka. Älskar maj och allt som kommer igång nu....

Kram
Charlotte

"M" sa...

Nu måste jag fråga... är det en sån liten rackare den där blomman för den ser precis ut som de blommor som finns intill en husgavel på "min gård". De är små som vitsippor i storlek ungefär - kan det vara samma? Hur som helst är de jättefina där de lyser så gula precis som din här på bloggen. Man blir glad! Kramar!!